Pihlavassa laulupiirtämistä

Laulupiirtäminen on toimintaa, jossa yhdistyvät laulu ja kuvallinen ilmaisu samanaikaisesti ja toisiaan tukien. Laulupiirtäen piirrokset – niin konkreettiset kuvahahmot kuin abstraktimpi liike ja tunnetilat – syntyvät laulaen tai laulun tukemana.

opiskelijat

Rikhard Limnell, Anu Kortessalo ja Niina Kähkönen kertovat, mitä on tulossa.

Winnovan opiskelijat Rikhard Limnell, Niina Kähkönen ja Anu Kortessalo toivat vaihtelua Pihlavan arkeen perjantaina 9.10. Vesivärit otettiin esille ja asukkaat saivat piirtää samalla kun laulettiin ja Rikhard lausui runoja. Aaro Hellaakosken Lentävä hollantilainen oli asukkaiden mukaan tuttu runo. Myös Yrjö Jylhä ja Lauri Viita oli osalle tuttuja. Jylhän tuotannosta Rikhard lausui Kaivolla-runon ja Viitan runoista kunnian tulla lausutuksi sai Kapina.

Laulujen osalta laulettiin vanhoja lauluja Rikhardin vetäessä ja soittaessa kitaraa. Karaokeakin aikanaan harrastanut Maija keskittyi laulamiseen ja ottikin aina välillä ”estradin” haltuunsa. Näiden esiintymisten lisäksi yhteislauluina laulettiin monia iki-vihreitä lauluja, kuten Kultainen nuoruus, Moskovan valot ja Kalastaja Eemelin valssi. Yhteislaulut raikuvine kättentaputuksineen olivat niin mieluisia, että asukkaat olisivat jatkaneet laulantaa vielä pitkälle iltaan.

piirros

”Hei! Tämähän on kivaa!”

Vesiväripiirustuksia syntyi hyvin erilaisia, osa käytti vain muutamaa väriä ja toiset kävivät läpi lähes koko väripaletin. Mutta hienointa oli se, että jokainen oli tyytyväinen piirrokseensa – jopa kodin uusin asukaskin joka sanoi maalanneensa viimeksi kansakoulussa.

Kategoria(t): Arkielämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s