Bingosta ulkoiluun -viriketoimintaa Pihlavassa

Dementiahoitokoti Dagmaarialla, Pihlavassa, on työelämään kuntoutumassa tällä hetkellä kuusi pitkäaikaistyötöntä TUL:n Satakunnan piirin kautta. He työskentelevät 1-2 päivänä viikossa aina neljä tuntia kerrallaan. Toimenkuvaan kuuluu erilainen viriketoiminta ja arjessa auttaminen.

Marja-Liisa Suominen on työskennellyt nyt kolme kuukautta ja kolme on vielä edessä.
– Olen tykännyt hirveästi, sillä tykkään olla vanhusten kanssa. Asukkaat ovat tulleet tutuiksi ja mieltä lämmittää heidän kommenttinsa siitä, että olen iloinen ja kiva. Luen heille lehtiä, pelaamme eri pelejä, askartelemme ja käymme hienolla ilmalla pihalla, kertoo kahdeksan vuotta työttömänä ja aiemmin Kaanaan asukastuvalla työskennellyt Marja-Liisa.

Hän  toteaa, että on hienoa, kun palvelukoti on pieni, kodikas, viihtyisä eikä lainkaan laitosmainen paikka. Myös henkilökunta sai kiitosta osakseen Marja-Liisalta, joka kertoi, että surku ja ikävä varmasti tulee töiden loputtua.

bingo

Kuvaushetki sattui päiväunien aikaan, mutta Pirjo Inkinen nautti siitä huolimatta Marja-Liisa Suomisen ja Mikko Rosnellin vetämästä bingosta.

Pihlavalainen, 24-vuotias Mikko Rosnel,l on toinen viriketoimintaan osallistuva. Hän kertoo olleensa työtön vuodesta 2011 lähtien. Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää opiskelut ja hän onkin hakenut useampaan kouluun opiskelemaan. Vaihtoehtoina on muun muassa restonomi, tradenomi tai yliopiston kulttuuri- ja maisematutkimuksen opinnot. Pidetään Mikolle peukkuja yhteishaussa.

– En odota, että tämän työn työnkuvan puolesta saisin välttämättä lisäarvoa työmarkkinoille tai kouluunpääsyyn, mutta koen, että työ on sosiaalipainotteista ja saan työskennellä henkilöiden kanssa, jotka kohtaavat rajoitteita arkielämässään. Tämä myötäeläminen ja mukanaolo tässä arjessa, antaa sinänsä arvoa elämään ja luo uusia kokemuksia ja antaa sitä kautta arvoa itselleni, hän kiteyttää ajatuksiaan viriketoiminnan vetämisestä.

Kategoria(t): Arkielämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s