Kirurgin urasta haaveileva Emilia kesätöissä kodillamme

emilia

Emilia Schwarz (16) on muuttanut äitinsä kanssa Suomeen 2008. Suomalaisittain hieman vaikeasti kirjoitettava sukunimi saattaa joillekin paljastaa Emilian sveitsiläisen alkuperän.  Emilia kertoo, että varsinaista kielimuuria ei muuton myötä ollut, sillä äiti oli aina kotona puhunut Suomea. Toki eskarissa oli tuolloin hyvä laajentaa sanavarastoa. Nyt on peruskoulu jo takanapäin ja seuraavaksi  nuori neiti  aloittaa syksyllä Porin suomalaisen yhteislyseon lukion. Urahaaveissa hänellä siintää kirurgin työ.

Ikäihmisten kohtaamista ja yhteisoloa hän on harjoitellut kesätöissä Porin suomalaisella palvelukodilla pian kuukauden. – Tunsin johtaja Tarun jo ennestään hevosmaailman puolelta. Lisäksi äitini on töissä täällä. Otin suoraan yhteyttä Taruun ja näin pääsin kesätöihin, Emilia summaa.

Rexi-pupun hoito ja ruokinta sekä asukkaiden kanssa oleilu, keskustelu ja pienet avustamistehtävät ovat kuuluneet Emilian kesäpestiin. – Olen tykännyt kesätyöstäni ihan hurjasti. Täällä on tosi mukavia ja helposti lähestyttäviä asukkaita, joiden kanssa on mukava jutella ja liikkua. Henkilökuntakin on ollut tosi mukavaa, hymyilevä Emilia toteaa.

Saksan kielen osaamistaan Emilia ei ole päässyt kodilla näyttämään, sillä asukkaissa ei tällä hetkellä ole saksan kielen taitajia. Emilia on kuitenkin hurmannut niin asukkaat kuin työntekijätkin ihan vain puhumalla suomea ja olemalla iloinen oma itsensä.

Toivotamme Emilialle oikein hyvää lukion alkua ja hyviä hetkiä opiskeluiden pariin!

Kategoria(t): Arkielämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s