Karvakavereita testissä Suomalaisella palvelukodilla

Suomen Karva-Kaverit käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Porin alueella järjestettiin testitilaisuus uusille Karva-Kavereiksi aikoville eläimille. Mukaan oli ilmoittautunut yksi kissa sekä yksi koira.

Testitilaisuus alkoi Porin alueen koordinaattori Leena Myllymäen oman koiran kanssa käydyllä kierroksella, jossa käytiin läpi sitä, kuinka kodissa tulisi toimia. Leena Myllymäki toimi myös testitilaisuudessa Karva-Kavereiksi aikovien arvioijana.

Leenan ja hänen koiransa esimerkin jälkeen oli ensimmäisenä testausvuorossa norjalainen metsäkissa, 3-vuotias Hasu, jonka virallinen nimi on hieno Norr Venn’s Your Summer Dream. Hasu suhtautui asioihin todella hyvin. Selkeästi se valikoitsi, millaisen kontaktin se halusi kenenkin kanssa. Jonkun kanssa se painautui ihan ihoa vasten, toisen kättä se puski tai sitten se tyytyi ylväänä ottamaan silitykset vastaan.

Viisivuotias, Espanjasta pelastettu katukoira Sera, tuntui kovasti nauttivan siitä, että sai herkkuja niin monilta ihmisiltä. Ja täytyihän sitä tarkastaa myös pöydän aluset lisäherkkujen toivossa. Apuvälineet, kuten rollaattorit tai kepit, eivät hetkauttaneet ja mustaa turkkia sai silitellä jokainen halukas.

Lopputulos oli se, että molemmat testattavat läpäisivät testin ja saavat muutaman harjoittelukerran jälkeen toimia virallisina Karva-Kaverit ry:n karvakavereina. Ja nämä Karva-Kaverit tekivät testin aikaana jo todella monia ikäihmisiä iloisiksi.

karva9.jpg

Testi alkoi jo hyväksytyn Karva-Kaverin esimerkkiä seuraamalla.

karva1.jpg

Hasu sai heti testin aluksi tassutervehdykset.

karva3.jpg

Hasu saattoi myös painautui ihan ihoa vasten.

karva4.jpg

Näyttelyissäkin käyvä Hasu on tottunut kosketuksiin.

karva11.jpg

Hasun suuri koki kiehtoi kodin kissaihmisiä.

karva10.jpg

Kodilla oli useita asukkaita, joilla oli itsellään ollut kissa. He nauttivat saadessaan silittää kissan pehmeää turkkia.

karva2.jpg

Tässä on testin läpäissyt, ihana Karva-Kaveri Hasu.

karva12

Sera viihtyi huoneissa vierailemassa varsinkin kun palkkana oli namia.

karva5.jpg

Sera tarjosi myös tassua – tai molempia.

karva6.jpg

Seran kaunis ilme saa koiraihmisten sydämet sulamaan.

karva7.jpg

Hasu sai hienon diplomin todistukseksi testin onnistumisesta. Vasemmalla Hasun omistaja Pirjo Pöllänen, Dagmaarian yrittäjä Taru Anttila keskellä ja Leena Myllymäki Karva-Kaverit ry:n edustajana.

karva8.jpg

Myös Seran omistajat, vasemmalla olevat Ville ja Noora Riihilahti olivat iloisia Seran läpäistyä testin.

Kategoria(t): Arkielämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s